• SCHAR mąka bezglutenowa do wypieku ciast MIX C 1kg

15.66
szt. Dodaj do ulubionych
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 9
ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Średnia dostępność
Waga 1 kg
EAN 8008698004852

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Pytanie związane z produktem?

Chętnie wybieranym przez naszych klientów produktem jest mieszkanka bezglutenowa schar. To mąka wszechstronnego użytku, którą można wykorzystać zarówno do pieczenia, jak i gotowania. Mąka schar mix c pozwoli Ci przygotować domowy makaron, rozmaite ciasta i ciasteczka oraz budyń. Świetnie też zagęści sos albo będzie stanowiła bazę do zasmażki lub sosu beszamelowego. Mąka schar mix c wyróżnia się na tle innych, ponieważ nie zawiera grama glutenu. To zatem produkt w pełni bezpieczny dla osób, borykających się z nietolerancją glutenu, a także chorujących na groźną celiakię. Nasza mieszanka bezglutenowa schar nie podrażnia jelit i nie wywołuje żadnych skutków ubocznych.

Mąka pszenna, która jak wiadomo zawiera znaczną dawkę glutenu, zamieniona została na wygodną, wysokiej jakości mieszankę. Mąka schar mix c zawiera skrobię kukurydzianą, mąkę kukurydzianą, mąkę ryżową, mąkę z soczewicy, skrobię modyfikowaną z tapioki, a także substancję zagęszczającą w postaci mączki chleba świętojańskiego. To produkt odpowiedni dla wegan, wegetarian oraz osób nietolerujących laktozy, ponieważ nie ma w nim ani grama tego składnika. W gruncie rzeczy mieszanka bezglutenowa schar jest dużo zdrowsza od tradycyjnej mąki pszennej. Nie obciąża żołądka i całego przewodu pokarmowego, dzięki czemu może być stosowana przez osoby, będące na lekkiej diecie oraz borykające się z różnymi problemami.

Mąka kukurydziana posiada dodatkowo wiele wartościowych składników, w tym karotenoidy, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Tapioka jest natomiast hipoalergiczna. Z kolei mąka z soczewicy zawiera bardzo dużą dawkę białka. Wszystko to dba o dobrą kondycję całego organizmu – właściwą pracę poszczególnych organów i dobre samopoczucie. Po ciastach z mąki schar możemy poczuć się lekko. Z tego produktu korzystają zatem nawet zdrowe osoby, które teoretycznie mogłyby spożywać tradycyjną mąkę pszenną.

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia modyfikowana z tapioki, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.

Może zawierać soję. Produkt nie zawiera laktozy. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie