-
SCHAR mąka bezglutenowa do wypieku ciast MIX C 1kg
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 9 |
Dostępność | Średnia dostępność 13 szt. |
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8008698004852 |
Zamówienie telefoniczne: 794262626
Pytanie związane z produktem? |
Chętnie wybieranym przez naszych klientów produktem jest mieszkanka bezglutenowa schar. To mąka wszechstronnego użytku, którą można wykorzystać zarówno do pieczenia, jak i gotowania. Mąka schar mix c pozwoli Ci przygotować domowy makaron, rozmaite ciasta i ciasteczka oraz budyń. Świetnie też zagęści sos albo będzie stanowiła bazę do zasmażki lub sosu beszamelowego. Mąka schar mix c wyróżnia się na tle innych, ponieważ nie zawiera grama glutenu. To zatem produkt w pełni bezpieczny dla osób, borykających się z nietolerancją glutenu, a także chorujących na groźną celiakię. Nasza mieszanka bezglutenowa schar nie podrażnia jelit i nie wywołuje żadnych skutków ubocznych.
Mąka pszenna, która jak wiadomo zawiera znaczną dawkę glutenu, zamieniona została na wygodną, wysokiej jakości mieszankę. Mąka schar mix c zawiera skrobię kukurydzianą, mąkę kukurydzianą, mąkę ryżową, mąkę z soczewicy, skrobię modyfikowaną z tapioki, a także substancję zagęszczającą w postaci mączki chleba świętojańskiego. To produkt odpowiedni dla wegan, wegetarian oraz osób nietolerujących laktozy, ponieważ nie ma w nim ani grama tego składnika. W gruncie rzeczy mieszanka bezglutenowa schar jest dużo zdrowsza od tradycyjnej mąki pszennej. Nie obciąża żołądka i całego przewodu pokarmowego, dzięki czemu może być stosowana przez osoby, będące na lekkiej diecie oraz borykające się z różnymi problemami.
Mąka kukurydziana posiada dodatkowo wiele wartościowych składników, w tym karotenoidy, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Tapioka jest natomiast hipoalergiczna. Z kolei mąka z soczewicy zawiera bardzo dużą dawkę białka. Wszystko to dba o dobrą kondycję całego organizmu – właściwą pracę poszczególnych organów i dobre samopoczucie. Po ciastach z mąki schar możemy poczuć się lekko. Z tego produktu korzystają zatem nawet zdrowe osoby, które teoretycznie mogłyby spożywać tradycyjną mąkę pszenną.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia modyfikowana z tapioki, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.
Może zawierać soję. Produkt nie zawiera laktozy.
- Producenci