• SCHAR makaron bezglutenowy jajeczny LASAGNE 250g

16.35
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 9
ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.25 kg
EAN 8008698041925

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Pytanie związane z produktem?

NOWA WERSJA-NIE WYMAGA WSTĘPNEGO GOTOWANIA

Osobom nietolerującym glutenu polecamy nasz makaron lasagne bezglutenowy. Dzięki niemu bez problemu przyrządzisz pyszną potrawę z sosem bolońskim i beszamelem. Jeżeli już jakiś czas temu skreśliłeś kuchnię włoską, która znana jest z dużej zawartości glutenu w poszczególnych, używa teraz znów możesz do niej powrócić bez obaw o swoje zdrowie i układ pokarmowy. Wystarczy wysmarować naczynie żaroodporne masłem lub oliwą i ułożyć w nim naprzemiennie makaron lasagne bezglutenowy i mięso z sosem beszamelowym. Na koniec wystarczy jeszcze wszystko posypać parmezanem i włożyć do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.

Taka lasagne bezglutenowa z pewnością przypadnie do gustu Tobie, Twojej rodzinie i znajomym. Ta potrawa doskonale sprawdza się jako codzienny obiad, jak i coś na szczególną okazję. Można do niej wykorzystać dowolny farsz – również ten całkowicie warzywny. Nasz makaron do lasagne został wykonany z najwyższej jakości składników. Mąka pszenna została w nim zastąpiona kukurydzianą, które oferuje szereg unikalnych właściwości. Między innymi jest bogata w karotenoidy, czyli naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających. Dodatkowo jest świetnym źródłem żelaza, magnezu, cynku oraz folianów. Ma też dużo białka, błonnika oraz witaminy E. Dzięki temu obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia insulinowrażliwość tkanek, wspomaga układ odpornościowy, zwiększa produkcję czerwonych krwinek, a nawet zapobiega rozmaitym chorobom oczu.

Lasagne bezglutenowa jest zatem z pewnością godna polecenia. Nasz makaron do lasagne przyda się zarówno osobom, borykającym się z nietolerancją glutenu, celiakią, jak i tym, chorującym na cukrzycę, choroby oczu, wysoki cholesterol i wielu innym. Oferujemy wygodne opakowania o pojemności 250 gramów.

Składniki: skrobia kukurydziana, jaja 23%, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, emulgator E 471; substancja zagęszczająca: guma guar.

Może zawierać soję. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie