UWAGA
Jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:
nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
- po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić
Ogórki są kiszone metodą tradycyjną, latem zaraz po zbiorach. Do produkcji kiszonych ogórków używamy własnych ogórków, czosnku, kopru i soli kamiennej (z Kopalni w Kłodawie), dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości. Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki. Ogórki są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku). Nasze ogórki małosolne zdobyły uznanie Polskiej Akademii Smaku podczas festiwalu Europa na Widelcu w 2015r. we Wrocławiu, zajęły pierwsze miejsce i zdobyły tytuł Najlepszy Smak Dolnego Śląska.
Składniki: ogórek, woda, koper, czosnek, sól
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna - 38 kj / 9 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 0,7 g w tym cukry - 0 gBłonnik - 0,7 g
Białko - 0,6 g
Sól - 2,6 g
Przechowywać w temp. do 10 C.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.