-
Kisiel o smaku jagodowym 40 g Celiko
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 9 |
Dostępność | Duża dostępność 31 szt. |
Waga | 0.04 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038001985 |
Zamówienie telefoniczne: 794262626
Pytanie związane z produktem? |
Bezglutenowy budyń o smaku jagodowym Celiko to popularny i pyszny deser. Wytwarzany w oparciu o tradycyjne składniki według starej, sprawdzonej receptury. Budyń Celiko jest produkowany przy użyciu starannie dobieranych surowców, w oparciu o reżim bezglutenowy. Aby urozmaicić budyń można udekorować go owocami, dżemem, syropem owocowym lub bakaliami. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji po ok. 150 g. Produkt posiada certyfikat bezglutenowości. Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych.
Skład: Skrobia ziemiaczana, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,5%, maltodekstryna, sok jagodowy, barwnik: antocyjany, aromat, sól
Sposób użycia: Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
- Producenci