• Kapusta kiszona z sokiem buraka 500g M. Sznajder

8.45
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
EAN 5906660038429

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Zakupy powyżej 65zł?

Kapusta jest kiszona metodą tradycyjną (samoczynnie, powoli, sezonowo) – jesienią, zaraz po zbiorach. Nie zawiera konserwantów, octu, wybielaczy, przyspieszaczy fermentacji, dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.

 

W tej wersji kapusta kiszona jest razem z sokiem z kiszonych buraków. Nadaje jej to ciekawy delikatny smak buraka a jednocześnie bardzo ciekawy kolor. Idealna na nietypowe surówki :)

 

Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.

 

Kapusta jest niepasteryzowana, co sprawia, że zachowuje bogactwo bakterii probiotycznych. Należy przechowywać ją w lodówce (najlepiej mocno ubitą w zamkniętym pojemniku).

 

Składniki:

kapusta, sok z kiszonego buraka, marchew, sól kamienna z Kłodawy

 

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna - 74 kj / 18 kcal

Tłuszcz - 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 0,8 g

w tym cukry - 0 g

Błonnik - g

Białko - 1,1 g

Sól - 2,1 g

 

Przechowywać w temp. Do 10 C.

 

UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:

- nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,

- kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,

- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie