Chrupiąca gryka z melasą i migdałami to sposób na pożywne śniadanie lub chrupiącą przekąskę.
- Wysoka zawartość żelaza, magnezu,
- Produkt wegański,
- 100% natury, gotowa do spożycia.
Chrupiąca gryka z melasą i migdałami jest gotowa do spożycia:
- dodaj do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego,
- dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań,
- możesz również chrupać prosto z paczki.
Przepisy znajdziesz na www.dobrakaloria.pl
- Co dobrego w chrupiącej gryce?*
MAGNEZ
Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
ŻELAZO
Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
* Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 32 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia.
Składniki: ekspandowane ziarno gryki (72 g*), melasa buraczana (37 g*), migdały (5,3 g*).
*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produkt
Wartość odżywcza |
100 g |
wartość energetyczna |
1677 kJ (396 kcal) |
tłuszcz |
3,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
węglowodany |
82 g |
w tym cukry |
21 g |
błonnik |
2,5 g |
białko |
7,0 g |
sól |
0,04 g |
żelazo |
6,6 mg (47%*) |
magnez |
270 mg (72%*) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.