Konserwowanie ogórków to bardzo popularny sposób ich przyrządzania. Przyprawa do konserwowania ogórków jest przyprawą sezonową, chętnie używaną przez klientów podczas „sezonu ogórkowego”. Jest mieszanką wszystkich przypraw i warzyw tradycyjnie używanych do konserwowania ogórków.
Skład:
Warzywa suszone 52% w zmiennych proporcjach (koper, chrzan, czosnek, marchew, cebula), przyprawy 47% w zmiennych proporcjach (gorczyca, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy), estragon. Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler.
Sposób przygotowania:
-
Do słoja o pojemności 1 litra wsypać 1 łyżkę stołową przyprawy. Ułożyć ogórki i zalać gorącą zalewą. Po zalaniu słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu przez 3 - 5 minut od momentu zagotowania wody.
-
Skład zalewy (na ok. 6 - 7 słojów):
2 szklanki octu, 2 litry wody, 2,5 - 3 łyżki cukru, 2,5 - 3 łyżki soli. Wszystkie składniki zagotować.
-
Zawartość opakowania wystarcza na 6 - 7 słojów.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.