Produkt błyskawiczny i łatwy w przygotowaniu. Oferujemy polewę „twardą” o smaku czekoladowym.
Dzięki gładkiej, gęstej konsystencji polewa bez trudu daje się rozprowadzić na dekorowanych słodkościach.
Skład:
Cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 14%, miazga kakaowa, lecytyna rzepakowa, aromaty. Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, soję, mleko (łącznie z laktozą), orzechy i sezam.
Sposób przygotowania:
- Torebkę umieścić na 5 - 10 minut w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temperatura około 60°C).
- Po rozpuszczeniu polewy torebkę wyjąć i odciąć róg.
- Polać wystudzone ciasto lub deser
Uwaga: polewy nie można gotować.
Polewę można również przygotować w kuchence mikrofalowej. Torebkę umieścić w pozycji pionowej w mikrofalówce ustawioną na najniższą moc (max. 360 W) na około 1 minutę (w zależności od mikrofalówki czas może być inny). Torebkę po wyjęciu kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać konsystencję polewy.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.