• Panierka American Chicken Hot 200 g Ten Smak

4.70
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg
EAN 5901738512832

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Zakupy powyżej 65zł?

 

Panierka American Chicken Hot 200 g Ten Smak

 

OPIS PRODUKTU 

Chrupiąca Panierka American Chicken HOT to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących kawałków kurczaka w domu. Wystarczy zapanierować i usmażyć mięso. W panierce przyrządzisz skrzydełka, pałeczki, polędwiczki, filety, zarówno z kurczaka jak i innego mięsa drobiowego. Przygotowane w panierce mięso jest soczyste i chrupiące. Kurczak w Chrupiacej Panierce American Chicken Classic sprawdzi się jako danie obiadowe a także jako przystawka. Panierka zawiera tylko NATURALNE SKŁADNIKI!

SKŁAD PRODUKTU 

Mąka, sól, przyprawy.

SPOSÓB UŻYCIA 

Mięso myjemy i kroimy na paski około 2 cm grubości. Z jednego fileta należy wykroić około 15 kawałków mięsa. Do 1/4 szklanki zimnej wody wsypujemy 1 stołową łyżkę panierki American Chicken HOT. Pokrojone mięso przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Po 4 szt. zamarynowanego mięsa przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie ugniatamy wszystkie kawałki mięsa jednocześnie. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy mięso panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i otrząsamy z jej nadmiaru. Mięso otrząsamy uderzeniem nadgarstek o nadgarstek. Zapanierowane mięso układamy na durszlaku lub sitku, a następnie zanurzamy na 3 sekundy w naczyniu z zimną wodą. Przy pomocy widelca lub szczypcy ponownie przekładamy mięso do miski z panierką i obficie przesypujemy, zachowując szczególną uwagę, aby mięso nie posklejało się. Następnie wszystkie kawałki mięsa jednocześnie ugniatamy. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się. Mięso ugniatamy 5 - 6 razy. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstek o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru panierki. Przyrządzone mięso smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni przez 6 minut. Czynności powtarzamy z pozostałym mięsem.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)

kJ 1576,1, kcal 371,9, Tłuszcz 2,2, Kwasy 0,5, Węglowodany 74,6, Cukry 0,8, Białko 12,5, Sól 5,4, Błonnik 4,5

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie