• Panierka American Chicken Hot 200 g Ten Smak

5.07
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg
EAN 5901738512832

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Zakupy powyżej 65zł?

 

Panierka American Chicken Hot 200 g Ten Smak

 

OPIS PRODUKTU 

Chrupiąca Panierka American Chicken HOT to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących kawałków kurczaka w domu. Wystarczy zapanierować i usmażyć mięso. W panierce przyrządzisz skrzydełka, pałeczki, polędwiczki, filety, zarówno z kurczaka jak i innego mięsa drobiowego. Przygotowane w panierce mięso jest soczyste i chrupiące. Kurczak w Chrupiacej Panierce American Chicken Classic sprawdzi się jako danie obiadowe a także jako przystawka. Panierka zawiera tylko NATURALNE SKŁADNIKI!

SKŁAD PRODUKTU 

Mąka, sól, przyprawy.

SPOSÓB UŻYCIA 

Mięso myjemy i kroimy na paski około 2 cm grubości. Z jednego fileta należy wykroić około 15 kawałków mięsa. Do 1/4 szklanki zimnej wody wsypujemy 1 stołową łyżkę panierki American Chicken HOT. Pokrojone mięso przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Po 4 szt. zamarynowanego mięsa przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie ugniatamy wszystkie kawałki mięsa jednocześnie. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy mięso panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i otrząsamy z jej nadmiaru. Mięso otrząsamy uderzeniem nadgarstek o nadgarstek. Zapanierowane mięso układamy na durszlaku lub sitku, a następnie zanurzamy na 3 sekundy w naczyniu z zimną wodą. Przy pomocy widelca lub szczypcy ponownie przekładamy mięso do miski z panierką i obficie przesypujemy, zachowując szczególną uwagę, aby mięso nie posklejało się. Następnie wszystkie kawałki mięsa jednocześnie ugniatamy. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się. Mięso ugniatamy 5 - 6 razy. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstek o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru panierki. Przyrządzone mięso smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni przez 6 minut. Czynności powtarzamy z pozostałym mięsem.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)

kJ 1576,1, kcal 371,9, Tłuszcz 2,2, Kwasy 0,5, Węglowodany 74,6, Cukry 0,8, Białko 12,5, Sól 5,4, Błonnik 4,5

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie