• OGÓRKI KISZONE 420 G ( MICHAŁ SZNAJDER ).

OGÓRKI KISZONE 420 G ( MICHAŁ SZNAJDER )

9.75
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg
EAN 5906660038214

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Zakupy powyżej 65zł?























Opis




















































UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:















- nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,















- kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,















- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
















 
















Ogórki są kiszone metodą tradycyjną, latem zaraz po zbiorach. Do produkcji kiszonych ogórków używamy własnych ogórków, czosnku, kopru i soli kamiennej (z Kopalni w Kłodawie), dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.
















Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.
















Ogórki są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).
















Nasze ogórki małosolne zdobyły uznanie Polskiej Akademii Smaku podczas festiwalu Europa na Widelcu w 2015r. we Wrocławiu, zajęły pierwsze miejsce i zdobyły tytuł Najlepszy Smak Dolnego Śląska.
















Składniki:















ogórek, woda, koper, czosnek, sól
















Wartość odżywcza w 100g:















Wartość energetyczna - 38 kj / 9 kcal















Tłuszcz - 0 g















w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g















Węglowodany - 0,7 g















w tym cukry - 0 g















Błonnik - 0,7 g















Białko - 0,6 g















Sól - 2,6 g































Przechowywać w temp. Do 10 C.
















Data minimalnej przydatności do spożycia wynosi ok. 2 miesiące.





















































Podpis
E-mail
Zadaj pytanie