• OGÓRKI KISZONE 420 G ( MICHAŁ SZNAJDER )

OGÓRKI KISZONE 420 G ( MICHAŁ SZNAJDER )

Brak towaru
9.75
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu NaN
Cena przesyłki 0
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 0
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER FEDEX - wpłata na konto 15
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
EAN 5906660038214
Zakupy powyżej 65zł?





Opis










UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:



- nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,



- kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,



- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.




 




Ogórki są kiszone metodą tradycyjną, latem zaraz po zbiorach. Do produkcji kiszonych ogórków używamy własnych ogórków, czosnku, kopru i soli kamiennej (z Kopalni w Kłodawie), dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.




Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.




Ogórki są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).




Nasze ogórki małosolne zdobyły uznanie Polskiej Akademii Smaku podczas festiwalu Europa na Widelcu w 2015r. we Wrocławiu, zajęły pierwsze miejsce i zdobyły tytuł Najlepszy Smak Dolnego Śląska.




Składniki:



ogórek, woda, koper, czosnek, sól




Wartość odżywcza w 100g:



Wartość energetyczna - 38 kj / 9 kcal



Tłuszcz - 0 g



w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g



Węglowodany - 0,7 g



w tym cukry - 0 g



Błonnik - 0,7 g



Białko - 0,6 g



Sól - 2,6 g







Przechowywać w temp. Do 10 C.




Data minimalnej przydatności do spożycia wynosi ok. 2 miesiące.











Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci