-
Masło orzechowe firmowe 100 % Crunchy 350 g Primavika


Symbol:
123064
13.14
Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze |
Cena przesyłki | 8 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.57 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900672302134 |
Zamówienie telefoniczne: 794262626
Zakupy powyżej 65zł? |
Prażone orzeszki arachidowe 100%
Produkty Primavika To produkty wegetariańskie. Wytwarzane z surowców z rodzimych i sprawdzonych źródeł, niezmodyfikowanych genetycznie. Masło orzechowe oprócz wysokiej zawartości błonnika pokarmowego ma także dużą ilość białka - aż 25% - a w nim dwa bardzo ważne aminokwasy: argininę i tryptofan. Arginina to aminokwas endogenny, obecny w naszym organizmie. Ale powinniśmy dostarczać go również z zewnątrz. Jest cennym budulcem mięśni. Wpływa korzystnie na pracę serca. Dla sportowców - obowiązkowy! Tryptofan natomiast trzeba zawsze dostarczać wraz z pokarmem. Jest on prekursorem serotoniny, znanej jako hormon szczęścia. A dlaczego chrupanie ma znaczenie? Instynktownie sięgamy po takie przekąski, które chrupią, gdy je spożywamy. Skąd to się bierze? Otóż uruchamiają się atawistyczne mechanizmy. W odległej przeszłości, kiedy nie było lodówek, a każdy kawałek pokarmu był cenny, chrupanie potwierdzało, że jedzenie jest świeże, a więc bezpieczne.
Produkty Primavika To produkty wegetariańskie. Wytwarzane z surowców z rodzimych i sprawdzonych źródeł, niezmodyfikowanych genetycznie. Masło orzechowe oprócz wysokiej zawartości błonnika pokarmowego ma także dużą ilość białka - aż 25% - a w nim dwa bardzo ważne aminokwasy: argininę i tryptofan. Arginina to aminokwas endogenny, obecny w naszym organizmie. Ale powinniśmy dostarczać go również z zewnątrz. Jest cennym budulcem mięśni. Wpływa korzystnie na pracę serca. Dla sportowców - obowiązkowy! Tryptofan natomiast trzeba zawsze dostarczać wraz z pokarmem. Jest on prekursorem serotoniny, znanej jako hormon szczęścia. A dlaczego chrupanie ma znaczenie? Instynktownie sięgamy po takie przekąski, które chrupią, gdy je spożywamy. Skąd to się bierze? Otóż uruchamiają się atawistyczne mechanizmy. W odległej przeszłości, kiedy nie było lodówek, a każdy kawałek pokarmu był cenny, chrupanie potwierdzało, że jedzenie jest świeże, a więc bezpieczne.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci