
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
KISZONE SPECJAŁY Zakwas z buraka ze śliwką wędzoną 500ml


Symbol:
15.99
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 9 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903772183429 |
Zamówienie telefoniczne: 794262626
Pytanie związane z produktem? |
Wiele osób podchodzi do zakwasu z oporem myśląc, że będzie miał ziemisty, buraczany smak. Po spróbowaniu naszego jednak pojawia się zdziwienie. Dlaczego? Udało się zbalansować smak za pomocą czosnku, liścia laurowego, ziela angielskiego i soli tak, że jest wytrawny, słonawo-kwaskowaty, pełny, intensywny. Dzięki temu lubią go nawet dzieci.
Zakwas z buraków jest niskokaloryczny i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.
Podsumowując zakwas z buraka jest:
- bez konserwantów
- bez octu
- bez dodatku cukru
- niepasteryzowany
- kiszony naturalnie w kontrolowanej temperaturze
- kiszony z sercem!
Czym różni się sok z kiszonych buraków a zakwas z buraka? Producenci te nazwy stosują zamiennie, jednak różnica może polegać na sposobie przygotowania. Sok powinien być wytłoczony z kiszonych buraków, a zakwas to wyciąg, który powstaje naturalnie w wyniku fermentacji buraków. Właściwości maja podobne.
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Otwieraj powoli schłodzony. Zakwas może się pienić i gazować po otwarciu. To naturalny objaw.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt
Skład: Wyciąg z buraków kiszonych (burak, woda, świeży czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól kłodawska, śliwka wędzona)
- Producenci