• KISZONE SPECJAŁY Zakwas z buraka ze śliwką wędzoną 500ml

15.99
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 9
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATIS! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg
EAN 5903772183429

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Pytanie związane z produktem?

Wiele osób podchodzi do zakwasu z oporem myśląc, że będzie miał ziemisty, buraczany smak. Po spróbowaniu naszego jednak pojawia się zdziwienie. Dlaczego? Udało się  zbalansować smak za pomocą czosnku, liścia laurowego, ziela angielskiego i soli tak, że jest wytrawny, słonawo-kwaskowaty, pełny, intensywny. Dzięki temu lubią go nawet dzieci.

Zakwas z buraków jest niskokaloryczny i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.

Podsumowując zakwas z buraka jest:

  • bez konserwantów
  • bez octu
  • bez dodatku cukru
  • niepasteryzowany
  • kiszony naturalnie w kontrolowanej temperaturze 
  • kiszony z sercem!
Czym różni się sok z kiszonych buraków a zakwas z buraka? Producenci te nazwy stosują zamiennie, jednak różnica może polegać na sposobie przygotowania. Sok powinien być wytłoczony z kiszonych buraków, a zakwas to wyciąg, który powstaje naturalnie w wyniku fermentacji buraków. Właściwości maja podobne.
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Otwieraj powoli schłodzony. Zakwas może się pienić i gazować po otwarciu. To naturalny objaw.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt
Skład: Wyciąg z buraków kiszonych (burak, woda, świeży czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól kłodawska, śliwka wędzona) 


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie