• KISZONE SPECJAŁY Przecier z ogórków kiszonych 480g

8.78
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 9
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATIS! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Mało
Waga 0.48 kg
EAN 5903772183290

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Pytanie związane z produktem?

Ukisiliśmy dla Ciebie naturalnie najlepszy, pełny smaku przecier z ogórków kiszonych na czosnku, koprze, chrzanie i soli kłodawskiej. Tradycyjna receptura z prostym składem, ale na najlepszych składnikach.

Jest niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa. Kwaskowaty, słony, lekko musujący, idealny... Spróbuj :)

 

Przede wszystkim nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy najlepsze ogórki oraz wysokiej jakości składniki, czyli intensywny czosnek w ząbkach (nie przyprawa!), aromatyczny korzeń chrzanu, najlepsza sól kłodawska kamienna.

 

Jest niskokaloryczny i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.

Podsumowując przecier z ogórków kiszonych jest:

 

  • bez konserwantów
  • bez octu
  • bez dodatku cukru
  • niepasteryzowane
  • kiszone naturalnie w kontrolowanej temperaturze 
  • kiszone z sercem!

Możesz jeść tak jak lubisz! Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. 

Idealny do ogórkowej lub do salsy. Przepis na salsę:

  • ogórki kiszone 2 sztuki
  • cebula czerwona 0.5 sztuki
  • koperek 1 łyżeczka
  • miód 0.5 łyżeczki
  • oliwa 1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista do smaku
  • Pieprz czarny mielony do smaku

Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Miód mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Do miski dodajemy ogórki, cebulę, sos i poszatkowany koperek. Wkładamy do lodówki.

Pamiętaj, że jeśli zależy Ci na jego właściwościach to nie smaż i nie gotuj przecieru. Wysoka temperatura ma zły wpływ. Dodawaj je do gotowych potraw delikatnie ostudzonych.

 

Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.

 

Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.

 

Skład: Ogórki gruntowe, woda, czosnek, chrzan, liście drzewa wiśni lub dębu, koper, sól kłodawska

Masa netto: 480g.

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie