• KAPUSTA CZERWONA KISZONA 500 G ( MICHAŁ SZNAJDER )

KAPUSTA CZERWONA KISZONA 500 G ( MICHAŁ SZNAJDER )

Brak towaru
9.00 -7% 8.40
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24H
Cena przesyłki 0
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 0
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER FEDEX - wpłata na konto 15
Dostępność Brak towaru
Waga 0.5 kg
EAN 5906660038276
Zakupy powyżej 65zł?

Nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,

- kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.   Kapustę czerwoną kisimy podobnie jak białą. Jesienią, zaraz po zbiorach z naszych pól. Dodajemy sól kamienną z kopalni w Kłodawie i czas, na samoczynną fermentację, czyli powolny proces kiszenia. Kapusta czerwona jest wyśmienita na surówki wszelkiego rodzaju a także na znany i lubiany „Bigos Wrocławski”. Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu: czerwona kapusta kiszona to bogate źródło związków polifenolowych, w tym antocyjanów – odpowiedzialnych za czerwone zabarwienie produktu. Wykazuje bardzo wysoki potencjał przeciwutleniający, skutecznych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jest niepasteryzowana, należy przechowywać ją w lodówce. Składniki:
kapusta czerwona, sól Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 74 kj / 18 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,8 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 1,1 g
Sól - 2,1 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci