• KALAFIOR KISZONY W SOKU Z BURAKA 300G ( MICHAŁ SZNAJDER )

KALAFIOR KISZONY W SOKU Z BURAKA 300G ( MICHAŁ SZNAJDER )

12.50 -7% 11.59
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu 24H
Cena przesyłki 0
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 0
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER FEDEX - wpłata na konto 15
Dostępność Mało
Waga 0.3 kg
EAN 5906660038672

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Zakupy powyżej 65zł?

Opis

- nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
- kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.   Kalafiory kisimy podobnie do ogórków. Do kalafiorów z własnych pól dodajemy czosnek, koper i zalewę z solą kamienną (z Kopalni w Kłodawie). To zdrowa przekąska, dodatek do dań głównych, świetnie smakuje też z dipami i hummusem. Warto pamiętać, że niepasteryzowane kiszonki – są pełne żywych bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit i usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki. Kalafiory są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku). Składniki:
kalafior, woda, sól kamienna kłodawska, czosnek, koper, sok z kiszonych buraczków (buraczki, woda, sól, czosnek). Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 23,2 kj / 5,6 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,2 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0,4 g
Sól - 1,92 g

Przechowywać w temp. Do 10 C.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci