
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
BEZGLUTEN MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 400G


Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 9 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.4 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906720575154 |
Zamówienie telefoniczne: 794262626
Pytanie związane z produktem? |
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Mąka owsiana bezglutenowa pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ją stosować ponieważ:
- jest źródłem witamin
- zawiera dużo składników mineralnych
- jest dobrym źródłem błonnika
- zawiera dużo białka
- nie zawiera soli
- ma szerokie zastosowanie: ciasta, ciasteczka, babeczki, naleśniki i produkty piekarnicze.
Mąka owsiana bezglutenowa to niezastąpiony produkt na diecie bezglutenowej. Ułatwi przygotowanie ulubionych dań, a także dobrze sprawdzi się w codziennej diecie uzupełniając ją o ważne składniki odżywcze.
Doskonale poradzi sobie jako zamiennik tradycyjnych mąk zawierających gluten. Pozwoli zachować komfort codziennego życia bez konieczności rezygnacji z lubianych dań i wartościowych posiłków. Dzięki mące owsianej dieta może być zbilansowana i różnorodna, a jedzenie smaczne.
Mąka owsiana - właściwości
Mąka owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Dzięki temu, stanowi bogate źródło witamin i składników mineralnych. Uzupełni dietę o wartościowe białko oraz wspomoże układ trawienny poprzez wysoką zawartość błonnika. Co ważne, mąka nie zawiera soli.
Mąka owsiana - zastosowanie
Ta mąka bez glutenu sprawdzi się świetnie nawet przy przygotowywaniu tradycyjnych dań. Nie ma potrzeby z nich rezygnować. Chleb z mąki owsianej ma niepowtarzalny smak i bez problemu zastąpi chleb pszenny. Na śniadanie można przyrządzić naleśniki owsiane, które z dodatkiem owoców będą stanowiły pełnowartościowe danie idealne na początek dnia. Równie smaczne i sycące będą gofry z mąki owsianej, która sprawi, że ciasto będzie puszyste w środku, a brzegi natomiast lekko chrupiące. Doskonałym pomysłem wykorzystania mąki owsianej są ciasteczka, ponieważ będą stanowiły zdrową i bogatą w składniki odżywcze przekąskę. Na przyjęcie urodzinowe czy spotkanie w rodzinnym gronie można przygotować ciasto z mąki owsianej.
Uniwersalne zastosowanie mąki owsianej sprawia, że jest to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchni bezglutenowca, ale również u osób, które dbają o zróżnicowane składniki w diecie.
Składniki: mąka z pełnego ziarna owsa bezglutenowa
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1530 kJ / 356 kcal
- Tłuszcz: 6,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
- Węglowodany: 56 g tym cukry: 1,3 g
- Błonnik: 11 g
- Białko: 14 g
- Sól: 0 g
Masa netto: 400 g
- Producenci