• BEZGLUTEN CHLEB BIAŁY BEZGLUTENOWY 300G

12.86
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 9
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATIS! 0
ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER - wpłata na konto 15
Kurier pobranie 17
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.3 kg
EAN 5906720573501

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Pytanie związane z produktem?

Chleb biały bezglutenowy wyróżnia się smakiem, aromatem oraz dobrym składem. Poprzez zastosowanie mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych produkt charakteryzuje się puszystą konsystencją i chrupiącą złotą skórką, czyli cechami najbardziej pożądanymi przez smakoszy białego pieczywa. Poza tym jest wyjątkowo aromatyczny i posiada przyjemny, lekko maślany zapach.

bezglutenowym chlebie zastosowano aż 3 rodzaje mąk bezglutenowych: kukurydzianą, ryżową i słonecznikową. Dzięki temu jest on dobrym i bogatym źródłem błonnika pokarmowego pomagającego regulować pracę jelit, obniża poziom tak zwanego złego cholesterolu oraz pomaga regulować poziom cukru w organizmie.

Dodatkowym atutem białego pieczywa jest całkowita rezygnacja z czynników alergennych w składzie, nie użyto w nim soi ani jaj. Dzięki temu może być spożywany przez osoby cierpiące nie tylko na celiakię, ale także skłonne do alergii oraz dla wegan.

Chleb idealnie sprawdzi się w roli tostów, jako podstawa kanapek warzywnych czy słodkich przekąsek z zastosowaniem dżemów czy konfitur. Ten bezglutenowy produkt znakomicie smakuje i jednocześnie pomaga dbać o właściwe odżywianie.

Smaczny, miękki, klasyczny, biały chleb krojony o złocistej, delikatnej skórce sprawia, iż jest dobry zarówno dla dzieci jak i starszych amatorów pieczywa. Idealnie nadaje się na smakowite kanapki, tosty oraz inne przekąski.

 

Składniki: skrobie (kukurydziana, ryżowa), woda, mąki (ryżowa, jaglana, teff), syrop ryżowy, olej rzepakowy¸ substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, zagęszczony sok jabłkowy, błonniki: z babki jajowatej, bambusowy; sól. 

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1107 kJ / 262 kcal
  • Tłuszcz: 4,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
  • Węglowodany: 51 g w tym cukry: 3,4 g
  • Błonnik: 4,1 g
  • Białko: 2,6 g
  • Sól: 1,2 g

 

 

Masa netto: 300 g


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie