• Ajeden Skwalan z trzciny cukrowej 30ml

Ajeden Skwalan z trzciny cukrowej 30ml Przeznaczenie: do pielęgnacji każdego rodzaju skóry – suchej, dojrzałej, naczynkowej, tłustej, mieszanej, wrażliwej, alergicznej. Skwalan z trzciny cukrowej pozyskiwany w procesach biotechnologicznych z trzciny cukrowej, jest aktualnie najczystszą forma skwalanu, ma wysokie powinowactwo chemiczne do skwalenu obecnego w ludzkim sebum.

29.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 8
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
PACZKA W RUCHU wpłata na konto 8
POCZTEX 48 - wpłata na konto odbiór w punkcie 8
POCZTEX 48 pobranie w punkcie Poczta Polska 10
KURIER POCZTEX 48 - wpłata na konto 10
KURIER POCZTEX 48 POBRANIE 12
Paczkomaty InPost 12
KURIER FEDEX - wpłata na konto 12
KURIER FEDEX Pobranie 14
Dostępność Mało
Waga 0.1 kg
EAN 5908305838302

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Zostaw telefon

 

Skwalan wykazuje właściwości zmiękczające, wygładzające, ujędrniające, regenerujące, poprawia przenikanie pozostałych składników zawartych w składzie kosmetyku. Skwalan doskonale przenika przez naskórek do głębszych warstw skóry, nawilża i stymuluje komórki do samoregeneracji. Skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan ujędrnia się i wygładza, zmarszczki spłycają się, nabiera „blasku”.

Może być stosowany do pielęgnacji włosów i paznokci.

Ma postać oleistej, bezzapachowej cieczy i przypomina w dotyku ultralekki i doskonale wchłaniający się olej (spotyka się określenie suchy olej).

Stosować go można w formułach dla każdego rodzaju cery (również tej delikatnej). 

Rozpuszcza się i jest rozpuszczalnikiem dla wszystkich olejów roślinnych i innych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, a dzięki swej zdolności penetrowania głębszych warstw skóry, jest znakomitym „transporterem” składników aktywnych.

Właściwości:

  • Pojemność: 30ml
  • Produkt wegański i nietestowany na zwierzętach
  • Opakowanie: szklany butelka z plastikową pompką

Zastosowanie: Nakładamy na oczyszczoną wcześniej, nawilżoną skórę i delikatnie, okrężnymi ruchami wmasowywać aż do całkowitego wchłonięcia.

Skwalan z trzciny cukrowej można nakładać bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do maseczek, olejów, wcierek do włosów, kremów czy serum.

Skład: Squalane.

Przechowywanie: produkt powinien być przechowywany w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce) z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu zużyć w ciągu 2 miesięcy.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie