• Ajeden OLEJ Z NASION KONOPI (TŁOCZONY NA ZIMNO) 30ml

Olej konopny polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Wykazuje działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe.

18.29
szt. Dodaj do ulubionych
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 8
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
PACZKA W RUCHU wpłata na konto 8
Paczkomaty InPost 12zł 12
KURIER FEDEX - wpłata na konto 12
KURIER FEDEX Pobranie 13
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.03 kg
EAN 5908305838791

Zamówienie telefoniczne: 794262626

Zakupy powyżej 65zł?
  •  

  • Opis

    Olej konopny polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Wykazuje działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Poprawia strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Systematycznie stosowany łagodzi podrażnienia i chorobowe stany zapalne(egzema oraz łuszczyca) Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

    Właściwości kosmetyczne oleju konopnego:

    Kwas linolowy (Omega-6) oraz gamma-linolowy, które są zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują utratę/parowanie wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.

    Zastosowanie:

    • Olej z konopi jest wyśmienitym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się, dlatego może być stosowany jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji tego typu skóry.
    • Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olejów. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio.
    • Stanowi idealny dodatek do mydeł – nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej.
    • Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała, kremów do twarzy, lotionów, balsamów przeciwsłonecznych.
    • Może być stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.
  • SKŁAD

    Olej z nasion konopi (zimnotłoczony).

  • POJEMNOŚĆ

    30ML

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie