• Ajeden MIÓD Z MALINĄ 400G

Miód z maliną : zbierany latem i jesienią posiada więcej właściwości antybakteryjnych za sprawą enzymów i biopierwiastków, których w miodach jesiennych jest więcej. Warto spożywać go wspomagająco w leczeniu przeziębień, infekcji górnych dróg oddechowych czy w chorobach wynikających z obniżonej odporności.

Brak towaru
19.95
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 8
ODBIÓR OSOBISTY ZAWSZE GRATSI! 0
PACZKA W RUCHU wpłata na konto 8
POCZTEX 48 - wpłata na konto odbiór w punkcie 8
POCZTEX 48 pobranie w punkcie Poczta Polska 10
KURIER POCZTEX 48 - wpłata na konto 10
KURIER POCZTEX 48 POBRANIE 12
Paczkomaty InPost 12
KURIER FEDEX - wpłata na konto 12
KURIER FEDEX Pobranie 14
Dostępność Brak towaru
Waga 0.5 kg
Zostaw telefon

Wpływa pozytywnie na układ krążenia i pracę serca oraz wątroby. Miód wielokwiatowy zawiera też sporą dawkę krzemu, który jest budulcem mocnych naczyń krwionośnych.

Maliny nie tylko posiadają przyjemny zapach i przepyszny smak, ale również są bardzo cenne dla zdrowia. Zarówno owoce świeże, suszone jak i sok malinowy dostarczają niezwykle cennych składników odżywczych, które wpływają na zdrowie całego organizmu. Naturalne witaminy zawarte w malinach mogą być bardzo pomocne w okresach wysiłków fizycznych oraz osłabienia psychicznego. Maliny są cennym źródłem kwasów organicznych (cytrynowego, jabłkowego, salicylowego), pektyn, antocyjanów, cukrów, witamin: C, E, B1, B6, B2, składników mineralnych, takich jak: potas, magnez, wapń czy żelazo.

Miód z maliną  doskonale nadaje się jako dodatek do mleka, musli, herbaty, płatków, naleśników oraz kanapek.

 Naturalny miód wielokwiatowy (nektarowy), liofilizowane owoce maliny.


I tu kilka ważnych rzeczy do zapamiętania :

  • Temperatura jest bardzo istotna przy przechowywaniu miodu i powinna ona być utrzymana w granicach od 8 do 10°C.
  • Miód przechowujemy z dala od promieni słonecznych z prostego powodu – podwyższenie temperatury miodu do 25-35°C powoduje wzrost aktywności enzymów, wstrzymanie krystalizacji, a w razie zbytniego rozrzedzenie – nawet fermentację.
  • Miody przechowywane przez dłuższy czas w warunkach dostępu do  promieni słonecznych, zmieniają barwę na ciemniejszą, mogą tracić na wartości.
  • Miód jest produktem higroskopijnym dlatego przechowujemy go w szczelnie zamkniętym słoiku.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie